климатиците

Функции на климатиците

Може би не сте се интересували от тази тема до сега, но сме сигурни, че ще я намерите за интересна. Вероятно отдавна знаете, че при скъпите модели климатици от премиум клас има всевъзможни функции, които са създадени за да глезят потребителите.

Много от тях, обаче, могат не само да ви впечатлят, но и да окажат голямо влияние върху вашето качество на живота (вижте моделите на klima-service-bg.com

Две от функциите, които вече задължително присъстват при новите модели на най-модерните хиперинверторни климатици, оказват, забележете, голямо влияние дори и върху нашето здравословно състояние!

Системата за контрол на въздушния поток

Системата за контрол на въздушния поток е функция, която напоследък става все по-популярна, но тъй като е характерна за сега само за премиум моделите, много хора не са чували за нея или поне не я познават достатъчно добре.

Преди всичко останало, системата за контрол на въздушния поток ни създава усещане за уникален комфорт у дома. Тайната на тази интересна функция е сензор, който показва на уреда в коя точно част от помещението се намираме ние.

Функции на климатици

По този начин, климатикът има възможност така организира движението на въздушния поток, че той ни заобикаля или да идва директно към нас, в зависимост от настройките.

Така например, през тежките и знойни летни месеци, когато при всяко излизане навън се прибираме целите в пот, уредът контролира студения въздух така, че ние никога да не сме директно под студената струя на въздуха.

Тази функция може да ни спести някои здравословни проблеми през лятото, като например простуди и схващане на врата в резултат от стоене под въздушния поток на климатика.

От друга страна, в много студено време хиперинверторния климатик би могъл да насочи топлия въздух към вас, като така ще ви помогне да се почувствате по-комфортно и уютно, въпреки студеното време навън.

Климатици с филтър за пречистване на въздуха

Важна част от работата на климатика е и възможността му да пречиства въздуха. Това е качество на премиум моделите от високия ценови клас, което също оказва благоприятно влияние върху нашето здравословно състояние.

Когато въздухът циркулира в помещението, той има нужда от пречистване и това е много ценно, тъй като в неговия филтър ще се задържат всевъзможни вируси и бактерии, които иначе биха се носили свободно из стаята.

При някои модели има и функция, която директно вкарва в помещението известно количество въздух отвън, с което въздухът в стаята се обогатява на кислород.