Меню
Вашата кошница

Климатици

Как работи климатичната система?

Може да бъдете изненадани колко сходни са работните принципи на климатичните системи с тези на други домашни уреди, като например хладилниците. Главната разлика между тях е, че хладилниците охлаждат ограничено пространство, докато климатичните системи осигуряват охлаждане в значително по-голям мащаб.

Сигурно смятате, че работата на климатиците е сложен и трудно разбираем процес, но в действителност това не е задължително така. Въпроса „Как функционират климатиците?“ може да се опрости – те премахват горещия въздух от помещението и го заменят с по-хладен въздух.

Една климатична система се състои от три основни компонента – компресор, кондензатор и изпарител. Необходимо е също да споменем вентилатора и хладилния агент (фреон). В случай на сплит системи, единственият компонент, разположен вътре в дома, е изпарителят.

Работата на тези компоненти съвместно е ключова за поддържането на хладно и уютно пространство:

 1. Когато климатикът регистрира повишаване на температурата, той изпраща сигнал към компресора. Този компонент използва топлината от околната среда, за да стартира процесите, свързани с преминаването на хладилния агент през различни фази. Това пренася топлината от околната среда и я използва за генериране на студен въздух в изпарителя.
 2. През този процес компресорът постепенно охлажда топлия въздух, който влиза в помещението, като минава през изпарителя.
 3. Хладилният агент в климатика абсорбира топлината от въздуха, като преминава през фази на промяна от газообразно състояние към течно и обратно.
 4. Парата, получена след този процес, се изпраща към кондензатора, обикновено разположен на външното тяло на климатика. Тук парата се връща към течна форма, освобождавайки топлината си в околната среда.
 5. Течността отново се преобразува в хладен газ, преди да достигне изпарителя.
 6. Процесът включва и изсушител, който отстранява излишната влага от въздуха.
 7. Някои климатици включват нагревателен елемент, сходен с този във вентилаторите, който може да бъде активиран по време на процеса, топлейки въздуха и го връщайки в помещението.

Освен как работят климатиците, интересно е да знаем и кой ги е измислил. През 1902 година младият американски електрически инженер Уилис Хавиланд Кериър е изобретил първия климатик. Това се е случило след като той работел в печатница в Ню Йорк, където горещият летен въздух пречел на нормалната работа. Той разработил механично устройство, което използвало охладени тръби, за да охлади въздуха и да стабилизира влажността в помещението. Това революционно изобретение е променило начина, по който обикновените хора живеят и работят, като дава възможност за контрол върху климата във вътрешните помещения.

Съвременните модели климатици, когато се използват правилно, нямат вредно въздействие върху здравето на човека.

Какви видове функционалности имат различните климатици ?

 1. Автоматично движение на клапите (Auto swing): Климатиците, оборудвани с тази функция, автоматично разпределят въздуха в стаята, осигурявайки постоянна температура и комфорт. Клапите се движат автоматично, за да достигнат равномерно до всички части на помещението.
 2. Автоматичен рестарт: Климатиците с тази функция са способни, след прекъсване на електрозахранването или при флуктуации в електрическата мрежа, да възстановят предишните си настройки и да продължат работата си нормално, като да не са били изключвани.
 3. Изсушаване или обезвлажняване (влагоуловители): Тази функция на климатиците ви позволява да се отървете от излишната влага в помещението. Тя осигурява обезвлажняване на въздуха, като същевременно поддържа желаните настройки на климатика и температурата.
 4. Автоматичен режим на работа: Климатиците с тази функция автоматично се превключват между режимите за отопление и охлаждане, за да поддържат постоянна температура в помещението. Микропроцесорът контролира множество параметри, като температура и влажност на въздуха, за да осигури комфортна атмосфера.
 5. Функция за самодиагностика, сервизна диагностика: Този вид климатици разполагат със система за самодиагностика, която следи състоянието на всички компоненти на климатика. При откриване на аномалии в работата си, климатикът показва информация за повреди или проблеми на дисплея. Тази технология за сервизна диагностика е характерна за множество японски модели.
 6. Индикация на замърсяване на филтъра: Тази функция предоставя информация за степента на замърсяване на филтъра на вътрешното тяло на климатика. Това ви помага да определите кога е необходимо да почистите или замените филтъра. Процесът на почистване на миещите филтри е удобен и се извършва с топла вода.
 7. Автоматичен въздушен поток: Тази функция осигурява гладък преход на скоростта на вентилатора, като се стреми да предотврати температурни разливи в помещението. Това означава, че климатикът стартира с максимална мощност, но след достигане на желаната температура, скоростта на въздушния поток се намалява. Тази функция е особено полезна при използването на инверторни климатици.
 8. Ръчен режим на скоростта на вентилатора: Чрез дистанционното управление можете да настроите различни позиции на вентилатора на климатика. Тази функция е полезна, особено при режим на отопление, където въздухът трябва да се насочва към пода, и при режим на охлаждане, където се насочва към тавана.
 9. Ръчен режим на въздушния поток: Тази функция позволява да регулирате скоростта на вентилатора чрез дистанционното управление. Така можете да промените интензивността на разпределението на въздуха според нуждите си. По време на отопление въздухът се насочва към пода, докато при охлаждане – към тавана.
 10. 24-часов таймер: Климатиците са оборудвани с програмируем таймер, който позволява на потребителя да настрои точното време за включване и изключване на уреда. Това предоставя гъвкавост, като например може да настроите климатика да се включва преди пристигането ви у дома или на работа.
 11. Тиха работа и ниско ниво на шум: Тази функция цели намаляването на шума от вътрешното тяло на климатика. Това се постига чрез използване на най-нови технически решения и симулации на въздушния поток.
 12. Инверторни климатици и Клас А енергийна ефективност: Климатиците, класифицирани в Клас А за енергийна ефективност, използват инверторна технология и високотехнологични методи за управление. Това осигурява най-ниска консумация на енергия и оптимален контрол върху климатичните условия.
 13. Мощен режим или режим с повишена мощност: Тази функция позволява бързо затопляне или охлаждане на помещението чрез използване на повишена мощност. Това се извършва с параметрите, зададени от потребителя, и е характерно за инверторни климатици, особено при използването на V-PAM инверторна технология.
 14. Нощен режим: Този режим предоставя възможност за настройка на определен период от време (например няколко часа), след който климатикът се изключва. Това помага за намаляване на нивото на шум и поддържане на оптимална температура, подходяща за спокоен сън.
 15. Комфортен режим на заспиване (Good Sleep Operation™): Тази функция имитира естествени колебания на температурата и произвежда шум, подобен на шума на листата, за да подобри качеството на съня и отдиха.
 16. Сензор за движение "Intelligent Eye" (Intelligent EYE™): Този сензор позволява на климатика да се включва само когато засече присъствие на хора в помещението. След 30-минутен период на бездействие климатикът автоматично се изключва, осигурявайки енергоспестяващ режим на работа.
 17. Филтри за пречистване на въздуха: Климатиците са оборудвани с няколко вида филтри, включително стандартни прахови филтри, антибактериални филтри като кахетинови, плазмени и йонни филтри. Тези филтри служат за пречистване на въздуха и отстраняване на микроби, миризми и прахинки.
 18. Икономичен режим: Тази функция позволява на климатика да работи с по-ниска мощност, използвайки около 2/3 от капацитета си. Това води до по-малък разход на енергия и се използва при отсъствие на хора или при намалена натовареност на помещението.
 19. Двоен контрол на температурата: Този вид климатици разполагат с допълнителен сензор за температура на дистанционното управление, който предоставя точен контрол в избрана част от помещението, подобрявайки точността на поддържаната температура.
 20. 3D въздушен поток (3D-Flow™): Тази функция автоматично разпределя въздуха в тримерни измерения - вертикално и хоризонтално движение, за да гарантира равномерна температура в цялото помещение.
 21. Компресор с плаващ ротор (Daikin Swing compressor™): Този вид компресори се характеризират със съществено по-тиха работа и удължаване на живота на климатика, като намаляват триенето между частите.
 22. Ниско температурен компресор: Този тип компресори позволяват работа на климатика при ниски температури, дори до -35 °C, осигурявайки функционалност през цялата година.
 23. Топъл старт (Hot Start): Функция, предотвратяваща изскачането на студен въздух при стартиране на климатика за отопление, като вентилаторът се задвижва само след повишаване на температурата на топлообменника.
 24. Система за прогнозиране: Тази функция позволява на климатика да поддържа определени вътрешни параметри, като взема предвид текущите метеорологични условия.
 25. Антикорозионно покритие на топлообменника: Покритие, предпазващо топлообменника на външното тяло от агресивни химични вещества във въздуха, което увеличава неговата надеждност и ефективност.
 26. Инверторна технология: Инверторните климатици осигуряват плавен контрол на честотата на компресора, подобрявайки тяхната тишина, ефективност и продължителност на живота. Тази технология води до по-висока точност на поддържаната температура.
 27. Две дирекции на въздушния поток: Функция, която позволява на потребителя да настрои посоката на въздушния поток, излизащ от климатика, за по-добро направление на въздуха.
 28. Дифузер и широкоъгълни жалузи: Тези функции позволяват по-добър въздушен поток и насочване на въздуха с по-голям обхват, за да се осигури по-ефективно разпределение на температурата.
 29. V-PAM технология за инверторни климатици: Тази технология позволява на климатика да работи при намалено напрежение (380V), намалява нивото на шум и постига по-висок коефициент на ефективност.

Моля, обърнете внимание, че някои от тези функции са конкретни за определени марки и модели на климатици, а някои от тях може да са обяснени по-детайлно в характеристиките на съответния модел.

Защо да купите климатици от klima-service-bg.com?

Покупката на климатик е важна инвестиция в комфорта и качеството на въздуха във вашия дом или работно пространство. Когато става въпрос за избор на надежден доставчик, Кlima-service-bg.com се откроява сред най-добрите опции на пазара. В следващите редове ще ви предоставим няколко ключови причини защо да изберете този сайт за вашата следваща покупка на климатик:

Богат асортимент: На този уебсайт ще намерите широк избор от климатични системи от водещи марки и модели. Техният разнообразен каталог позволява на клиентите да изберат точно този вид климатик, който отговаря на техните нужди и предпочитания.

Качество и надеждност: Klima-service-bg.com се гордее с предоставянето на висококачествени климатични решения, които са разработени да осигурят ефективно охлаждане или отопление, докато поддържат добро качество на въздуха. Техните продукти са от водещи производители и гарантират дълъг живот и надеждна работа.

Професионално обслужване: От консултации и избор на подходящия модел до инсталация и сервиз, екипът на Klima-service-bg.com осигурява професионално и компетентно обслужване на клиентите си. Техните експерти са готови да ви помогнат с всяко изискване или въпрос, свързан с климатичните системи.

Конкурентни цени: Уебсайтът предлага атрактивни цени за своите продукти, което позволява на клиентите да получат висококачествени климатични системи на достъпни цени.

Информация и ресурси: Освен продуктите, Klima-service-bg.com предоставя и полезни ресурси и статии, които помагат на клиентите да разберат повече за климатичните системи, техните функции и как да ги поддържат в оптимално състояние.

С всичко това, Кlima-service-bg.com се явява надежден източник за вашата следваща покупка на климатик, гарантирайки ви качество, удобство и качествено обслужване.

Инверторен климатик General Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCА, 12000 BTU, Клас A++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик Fujitsu General ASHG12LMCA / AOHG12LMCA е с енергиен клас А++ на охлаждане и А+ на отопление разполага с два филтъра за пречистване на въздуха и се отличава с ниски нива на шум (до 21 dB). Благодарение на функцията "Икономичен режим" спестявате енергия и се наслаждавате на перф..
1,689.00 лв
Хиперинверторен климатик Daikin FTXJ35AB/RXJ35A BLACK EMURA 3, 12000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Вътрешното тяло Daikin FTXJ35AB е завършено в матово бяло и е станало по-компактно в сравнение с предишната серия EMURA 2 (FTXJ-M), като ширината му е намалена с 10%. Дистанционното управление също стана по-компактно, с директен достъп само до най-важните бутони, удобен достъп до менюто с всичк..
4,699.00 лв
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG/MUZ-LN25VG NATURAL WHITE, 9000 BTU, Клас A+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG / MUZ-LN25VG предлага стилен дизайн, тиха работа и най-високият клас енергийна ефективност на отопление и охлаждане - А+++. Той разполага със специален Plasma Quad Plus филтър, който пречиства въздуха от вируси, бактерии, прах и фини микро..
3,179.00 лв
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-LN35VG/MUZ-LN35VG NATURAL WHITE, 12000 BTU, Клас A+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Electric MSZ-LN35VG/MUZ-LN35VG предлага стилен дизайн, тиха работа и най-високият клас енергийна ефективност на отопление и охлаждане - А+++. Той разполага със специален Plasma Quad Plus филтър, който пречиства въздуха от вируси, бактерии, прах и фини микроча..
3,879.00 лв
 Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK15ZTL-W/SRC15ZTL-W Smart Plus, 5000 BTU, Клас A++
WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новите стенни климатици Mitsubishi Heavy SRK-ZTL от серия Smart Plus идват с вграден Wi-FЕлегантен дизайн – моделите в новата серия Smart Plus впечатляват с иновативна визия, създадена от италиански дизайнери със заоблени контури и изчистени линии в класически бял цвят, вписвайки се п..
1,589.00 лв
 Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZTL-W/SRC20ZTL-W Smart Plus, 7000 BTU, Клас A++
WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новите стенни климатици Mitsubishi Heavy SRK-ZTL от серия Smart Plus идват с вграден Wi-FЕлегантен дизайн – моделите в новата серия Smart Plus впечатляват с иновативна визия, създадена от италиански дизайнери със заоблени контури и изчистени линии в класически бял цвят, вписвайки се п..
1,655.00 лв
 Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZTL-W/SRC25ZTL-W Smart Plus, 9000 BTU, Клас A++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новите стенни климатици Mitsubishi Heavy SRK-ZTL от серия Smart Plus идват с вграден Wi-FЕлегантен дизайн – моделите в новата серия Smart Plus впечатляват с иновативна визия, създадена от италиански дизайнери със заоблени контури и изчистени линии в класически бял цвят, вписвайки се п..
1,979.00 лв
 Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZTL-W/SRC35ZTL-W Smart Plus, 12000 BTU, Клас A++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новите стенни климатици Mitsubishi Heavy SRK-ZTL от серия Smart Plus идват с вграден Wi-FЕлегантен дизайн – моделите в новата серия Smart Plus впечатляват с иновативна визия, създадена от италиански дизайнери със заоблени контури и изчистени линии в класически бял цвят, вписвайки се п..
2,279.00 лв
Онлайн контролер чрез приложение Управлявайте вътрешното тяло от всяко място чрез приложение..
78.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H09B5A4/FAR3DI-C0, Freedom Eco, 9000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WI-FI ОПЦИЯ -7 %
Новата серия климатици на Aux ASW-H09B5A4/FAR3DI-C0 Freedom Eco предоставя комфорт на разумна цена през всеки сезон. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва с лекота във всеки интериор Самопочистване Климатиците AUX разполагат с функция за самопочистване. Чрез нея климатикът ще генерира огр..
949.00 лв 1,019.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H09B5C4/JOR3DI-C3 + WiF, J-Smart, 9000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новата серия климатици на AUX J-Smart ASW-H09B5C4/JOR3DI-C3 предоставя комфорт на разумна цена през всеки сезон. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва с лекота във всеки интериор.Инверторни климатици AUX J-smartКлиматиците AUX от серията J-smart са разумен избор за всеки дом. Те съчетават вис..
1,189.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H09B6B4/HAR3DI-D0 + WiF, Halo, 9000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ -7 %
Новата серия климатици на AUX Halo ASW-H09C5B4/HAR3DI-D0 е решението, което търсите за отопление и охлаждане на дома. Най-високият клас енергийна ефективност при охлаждане (A+++) и стилният дизайн са само част от предимствата. Инверторни климатици AUX Halo Направете дома си по-добър с AUX! Климати..
1,279.00 лв 1,379.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H09B6C4/BQAR3DI-C1+ WiF, Q-Plus, 9000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ -8 %
Новата серия на AUX Q-Plus ASW-H09B6C4/BQAR3DI-C1 Fresh Air доставя както нужния ви температурен комфорт, така и свеж, причестен през HEPA филтър въздух. А допълнителната UV стерилизация неутрализира болестотворните бактерии и вируси по естествен пътИнверторни климатици AUX Q-Plus Fresh Ai..
1,259.00 лв 1,369.00 лв
Инверторен климатик AUX ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3 + WiF, Q-pro, 9000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Стилният, лесно разпознаваем дизайн на инверторен климатик AUX Q-pro ASW-H09B7A4/AQAR3DI-C3 Fresh Air крие и най-голямото му предимство – Wind free технологията, която намалява усещането за течение при по-високи обороти на турбината както в режим на охлаждане, така е на отопление. Иновации..
1,189.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12B5C4/JOR3DI-B8 + WiF, J-Smart, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WIFI УПРАВЛЕНИЕ -8 %
Инверторни климатици AUX J-smart Климатиците AUX от серията J-smart са разумен избор за всеки дом. Те съчетават висока ефективност и дълъг живот на механичните част. Моделите са разработени със специален дизайн на перките за равномерна и тиха въздушна стрия. Вътрешните тела притежават модерна, изчи..
1,209.00 лв 1,309.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12B6B4/HAR3DI-D0 + WiF, Halo, 12000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Новата серия климатици на AUX Halo ASW-H12C5B4/HAR3DI-D0 е решението, което търсите за отопление и охлаждане на дома. Най-високият клас енергийна ефективност при охлаждане (A+++) и стилният дизайн са само част от предимствата Инверторни климатици AUX Halo Направете дома си по-добър с AUX! Климатиц..
1,449.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12B6C4/BQAR3DI-C1 + WiF, Q-Plus, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ -6 %
Новата серия на AUX Q-Plus ASW-H12B6C4/BQAR3DI-C1 доставя както нужния ви температурен комфорт, така и свеж, причестен през HEPA филтър въздух. А допълнителната UV стерилизация неутрализира болестотворните бактерии и вируси по естествен пътИнверторни климатици AUX Q-Plus Fresh AirИнверторни кли..
1,319.00 лв 1,400.00 лв
Инверторен климатик AUX ASW-H12C5A4/AQAR3DI-B8 + WiF, Q-pro, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Стилният, лесно разпознаваем дизайн на инверторен климатик AUX Q-pro ASW-H12C5A4/AQAR3DI-B8 крие и най-голямото му предимство – Wind free технологията, която намалява усещането за течение при по-високи обороти на турбината както в режим на охлаждане, така е на отопление. Моделът е подходящ за помеще..
1,399.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12C5A4/QCR3DI-C0 - New-Q Black, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WIFI УПРАВЛЕНИЕ -9 %
Инверторен климатик AUX New-Q ASW-H12C5A4/QCR3DI-C0 предоставя надеждност, икономичност и комфорт през цялата година. Многостепенната пречистваща въздуха система гарантира свежест в дома ви, а допълнителният нагревател на външното тяло гарантира работа на климатика до -20 ºС външна температура. ..
1,199.00 лв 1,319.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12C5A4/QCR3DI-C0 - New-Q, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WI-FI ОПЦИЯ
Инверторен климатик AUX New-Q ASW-H12C5A4/QCR3DI-C0 предоставя надеждност, икономичност и комфорт през цялата година. Многостепенната пречистваща въздуха система гарантира свежест в дома ви, а допълнителният нагревател на външното тяло гарантира работа на климатика до -20 ºС външна температура. ..
1,379.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12C5A4/QDR3DI-C0 Neo, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторни климатици AUX NEO серия Q Представяме Ви последната генерация инверторни климатици AUX NEO серия Q. С тях постигате перфектната температура при отопление и охлаждане по-бързо, а благодарения на вградените филтри ще дишате по-чист и свеж въздух. Те са разработени със система за самопочист..
1,199.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12C5C4/H12C5C4, FAR ECO 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик  Aux ASW-H12C5C4/H12C5C4, FAR ECO  предоставя комфорт на разумна цена през всеки сезон. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва с лекота във всеки интериор Самопочистване Климатиците  Aux ASW-H12C5C4/H12C5C4, FAR ECO разполагат с функция за самопочист..
1,040.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H12C5D4/FAR3DI-B8 Freedom ECO, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WI-FI ОПЦИЯ -5 %
Инверторният климатик AUX Freedom ECO ASW-H12C5D4/FAR3DI-B8 ще ви помогне да климатизирате дома си благодарение на многобройните функционалности, които допълнително подобравят енергийната ефективност (клас A++ на охлаждане и A+ на отопление), разпространението и качеството на въздухаСамопочиств..
989.00 лв 1,039.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H18E3E4/JOR3DI-C0 + WiF, J-Smart, 18000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ Отопление до -20°C WIFI УПРАВЛЕНИЕ -5 %
Инверторният климатик AUX J-Smart ASW-H18E3E4/JOR3DI-C0 предоставя комфорт на разумна цена през всеки сезон. Допълнителният нагревател ви осигурява надеждна работа дори в студените зимни нощи (до -20 °C ). Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва с лекота във всеки интериор. Моделът е подходящ з..
1,829.00 лв 1,929.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H24F7B4/FAR3DI-B9 Freedom, 24000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ -7 %
Инверторният климатик AUX Freedom ASW-H24F7B4/FAR3DI-B9 ще ви помогне да климатизирате дома си благодарение на многобройните функционалности, които допълнително подобряват енергийната ефективност (клас A++ на охлаждане и A+ на отопление), разпространението и качеството на въздуха. "Витамин C" ф..
2,099.00 лв 2,269.00 лв
Инверторен климатик Aux ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9 + WiF, J-Smart, 24000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик AUX J-Smart ASW-H24F7B4/JOR3DI-B9 предоставя комфорт на разумна цена през всеки сезон. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва с лекота във всеки интериор. Моделът е подходящ за помещения до 45 кв. м. и се предлага с гаранция 24 месеца.Инверторни климатици AUX J-smartКлима..
1,999.00 лв
Инверторен климатик Carrier 42QHG009D8SE/38QHG009D8SE Extreme 2, 9000 BTU, клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Широк диапазон на работаДори при екстремно горещи температури до +46°C,Carrier осигурява оптимално охлаждане на помещението без никакви прекъсвания.За оптимална работа през зимата е оборудван с нагревател,подгрев на картера на компресора и подгрев на дренажната ваничка. Нагревателят н..
1,517.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXC20C/RXC20C Sensira, 7000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик FTXC20C/RXC20C от серията Sensira на Daikin е с енергиен клас A++ на охлаждане и A+ на отопление. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва идеално в интериора на всеки дом, а оптималният комфорт и свежият въздух са само две от предимствата, на които може да разчитате благод..
1,439.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXC25C/RXC25C Sensira, 9000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик FTXC25C/RXC25C от серията Sensira на Daikin е с енергиен клас A++ на охлаждане и A+ на отопление. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва идеално в интериора на всеки дом, а оптималният комфорт и свежият въздух са само две от предимствата, на които може да разчитате благод..
1,549.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXF20E/RXF20E Sensira, 7000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик FTXF20E/RXF20E от серията Sensira на Daikin е с енергиен клас A++ на охлаждане и A+ на отопление. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва идеално в интериора на всеки дом, а оптималният комфорт и свежият въздух са само две от предимствата, на които може да разчитате благод..
1,819.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXF35E/RXF35E Sensira, 12000 BTU, Клас А++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Инверторният климатик FTXF35E/RXFE5E от серията Sensira на Daikin е с енергиен клас A++ на охлаждане и A+ на отопление. Стилният дизайн на вътрешното тяло се вписва идеално в интериора на всеки дом, а оптималният комфорт и свежият въздух са само две от предимствата, на които може да разчитате благод..
1,949.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA20AW/RXA20A STYLISH WHITE, 7000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ - 5%
Инверторен климатик DAIKIN FTXA20AW/RXA20A STYLISH 7000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A STYLISH Цвят бял с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен комфорт,..
3,489.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA20BB/RXA20A STYLISH BLACK, 7000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Инверторен климатик DAIKIN FTXA20BB/RXA20A STYLISH 7000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A STYLISH Цвят черен с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен комфорт, съ..
3,549.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA20BS/RXA20A STYLISH SILVER, 7000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Инверторен климатик DAIKIN FTXA20BS/RXA20A STYLISH 7000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A STYLISH Цвят сребрист с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен ком..
3,599.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA25AW/RXA25A STYLISH WHITE, 9000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Инверторен климатик DAIKIN FTXA25AW/RXA25A STYLISH 9000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A СТИЛЕН Бял цвят с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен комфорт, съчетан съ..
3,679.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA25BB/RXA25A STYLISH BLACK, 9000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Инверторен климатик DAIKIN FTXA25BB/RXA25A STYLISH 9000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A STYLISH Цвят черен с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен комфорт, съ..
3,709.00 лв
Инверторен климатик Daikin FTXA25BS/RXA25A STYLISH SILVER, 9000 BTU, Клас А+++
БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ WIFI УПРАВЛЕНИЕ
Инверторен климатик DAIKIN FTXA25BS/RXA25A STYLISH 9000 BTU от серията инверторни климатици FTXA-A STYLISH Цвят сребрист с екологичен фреон R32 който се отличава с висока ефективност и ниска консумация на електоенергия. Висок енергиен клас на сезонна ефективност до А+++. Най-съвременен ком..
3,769.00 лв
Показва 1 до 45 от 241 (6 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация