Меню
Вашата кошница

Касетъчни климатици

Касетъчни климатици

Всички климатици от касетъчен тип се вписват идеално в интериора на помещенията било то в административни или жилищни сгради, ресторанти, заседателни зали. Този тип климатици са перфектно интериорно решение, защото спестяват място в помещението и се вписват към всеки вътрешен дизайн. Равномерното разпределение на въздушния поток в съчетание с тихия работен режим създава уютна атмосфера за вашите клиенти, гости и за вас самите. Всеки касетъчен климатик е проектиран за монтаж в окачен таван, но позволява възможност да бъде монтиран и в нестандартен таван, изработен от гипсокартон или друг материал. Разграничават се два модела касетъчни климатици в зависимост от размерите: 60 x 60 см и 90 x 90 см. При моделите 60 x 60 см, размерът е идентичен с растера на окачения таван и вътрешното тяло на климатика идеално пасва в един отвор, като заменя една плоча от растера. Те са по-подходящи за по-малки помещения, където не се изисква голяма мощност. Размерът 90 х 90 см се използва за по-големи помещения, като се поставя в центъра на четири растерни плочи от окачения таван. Обикновено с тях се постига по-равномерно разпределение на въздушния поток, с което се създава усещане за максимален комфорт.

Начин на работа

Моделите касетъчни климатици работят на същия принцип, както стенните климатици, като разликата е, че вътрешното тяло е монтирано в тавана вместо на стената. Охлаждането или затоплянето на въздуха се извършва, като той се всмуква в средата на касетата, преминава през решетката, филтъра и топлообменника, след което се извежда от две, три или четири страни в зависимост от типа на тялото. Външното тяло на този климатик се поставя отвън, точно както се поставят телата на стенните и други климатици. Най-често срещани са четирипътните касети, като някои от тях имат опция с допълнителни елементи да се превърнат в трипътни или двупътни.

Най-доброто решение за административни сгради, както и за малки търговски обекти са касетъчния тип климатици. Те се вписват идеално в интериора, спестявайки място и осигуряват нужния комфорт. В същото време намаляват текущите разходи за ток и спомагат за опазване на околната среда.


Инверторният касетъчен климатик Midea MCA3U-12HRFNX-QRD0W идва с луксозен панел с 360-градусов въздушен поток и вход за свеж въздух. С помощта на въздуховоди в климатизираното помещение може да се вкара свеж въздух отвън, като по този начин се осигурява непрекъснат приток на чист и здравословен..
1,929.00 лв
Максимален комфорт Новото поколение FDTC на Mitsubishi Heavy Industries постига по-висока сезонна ефективност, тиха работа и максимален комфорт. Благодарение на новия панел за превенция на течение се предотвратява студена/гореща въздушна струя директно към потребителя. Отличени с престижната наград..
4,544.00 лв
Максимален комфортНовото поколение FDTC на Mitsubishi Heavy Industries постига по-висока сезонна ефективност, тиха работа и максимален комфорт. Благодарение на новия панел за превенция на течение се предотвратява студена/гореща въздушна струя директно към потребителя. Отличени с престижната награда ..
4,977.00 лв
Касетъчният климатик Nippon NCA3U-12NRFNX-Q / NOB30U-12HFN8-Q е подходящ за помещения до 27 кв.м. Той е с висок енергиен клас на охлаждане и отопление - A++ и гаранция 24 месеца...
1,690.00 лв
Касетъчният климатик Nippon NCA3U-18NRFNX-Q / NOB30U-18HFN8-Q е подходящ за помещения до 34 кв.м. Моделът е с висок енергиен клас на охлаждане A++ и A+ на отопление. Гаранция:24 месеца..
1,870.00 лв
Касетъчният климатик Nippon NCD-24HRFNX-Q / NOCA30U-24HFN8-Q е подходящ за помещения до 47 кв.м. Моделът е с висок енергиен клас на охлаждане A++ и A+ на отопление. Гаранция: 24 месеца..
2,629.00 лв
Касетъчният климатик Nippon NCD-36HRFNX-Q / NOD30U-36HFN8-Q е подходящ за помещения до 70 кв.м. Моделът е с висок енергиен клас на охлаждане A++ и A+ на отопление. Гаранция: 24 месеца..
3,679.00 лв
Касетъчният климатик Nippon NCD-48HRFNX-Q / NOE30U-48HFN8-R е подходящ за помещения до 100 кв.м. Моделът е с висок енергиен клас на охлаждане A++ и A+ на отопление. Гаранция: 24 месеца..
5,269.00 лв
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация