Меню
Вашата кошница

Канални климатици

Климатик, чието вътрешното тяло е част от цялостна въздухопреносна система, се нарича канален климатик. Този модел климатици спадат към професионалния клас климатични системи и са предназначени за скрит монтаж в офис помещения, търговски центрове, хотели и други обществени и битови сгради. Охладеният или затоплен въздух преминава през система от тръби въздуховоди и се разпределя чрез вентилационни решетки.


Каналните климатици са практични и ефективни варианти за климатизация на хотелски стаи, като в този случай въздухът не преминава по тръби, а влиза от едната страна през решетка, преминава като се охлажда или затопля и излиза отново през друга такава. Този модел климатици се вписва прекрасно към интериора на различни помещения. Скритият монтаж позволява да се виждат само всмукващите и въздухоразпределителните решетки. Подходящо приложение на канален климатик би било използването му в административни, обществени и частни сгради, учреждения и институции, както и монтирането му в заведения, ресторанти, магазини, търговски обекти, спортни зали и други конферентни, семинарни и лекционни зали.


Едно от безспорните предимства на каналните климатици е, че създават възможност за равномерно разпределение на обработения въздух в помещението, което се извършва посредством едно или малко на брой вътрешни тела. Освен основните функции за охлаждане, затопляне, вентилиране и изсушаване на въздуха, тези климатици биха могли да освежават и йонизират въздуха чрез допълнителни филтри, предпазващи атмосферата от прах, микроби, вируси, алергени и плесени. Поддръжката на всяко вътрешно тяло се състои в почистване на въздушните филтри, топлообменника, турбината или перката. Когато тялото е монтирано на удобно място, извършването на тези процедури става лесно и бързо. Разходите за техническа поддръжка намаляват драстично, а енергийната ефективност нараства. Високотехнологичният дизайн и ниското ниво на шум на каналните климатици създават комфорт и уют в помещението.

Каналните климатици се монтират в пространството над окачения таван, като за целта е необходимо да има изградена вентилационна система. Този вид монтаж позволява вътрешното тяло и въздуховодите да останат скрити и незабележими. Единствено декоративните решетки, през които преминава затопленият или охладен въздух, остават видими. Разполагате с възможността за избор на вид и цвят на решетката в зависимост от интериора и обзавеждането. Поставянето на решетката на определено място зависи от предназначението на помещението и създава оптимален комфорт при охлаждане или отопление. Каналните климатици са практични и функционални, но освен всичко това - те се вписват без проблем към всяко помещение, защото са продукти на иновативни технологии и съвременния интериорен дизайн.

Midea MTIU-18HWFNX-QRD0W. Той е подходящ за климатизация на офиси и комерсиални помещения. Той има висок енергиен клас A++ при охлаждане и A+ при отопление, а сезонната ефективност е 6.50 SEER при охлаждане и 4.00 SCOP при отопление. Климатичната система позволява монтаж в тесни тавани благодарение ..
2,359.00 лв
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация