Меню
Вашата кошница

Термопомпи

Принцип на работа на термопомпите

Термопомпата представлява високоефективно решение, което допринася за намаляване на разходите за електроенергия. Тя функционира като цялостна система за отопление, охлаждане и обезопасяване с битова гореща вода. Термопомпите се използват с разнообразни видове вътрешни тела, включително радиатори, конвектори, подово отопление, стенни, касетъчни и канални системи, създавайки комфортна среда.

Клима Сервиз 2020 предлага термопомпи от водещи производители с дългогодишен опит и високо качество.

Под термина „термопомпа“ се включват всеки инверторен или обикновен климатик, способен да работи в режим на отопление. Този процес използва безплатната топлинна енергия на природните ресурси като въздуха, подземните води или почвата. Топлинната енергия се предоставя за отопление или битова гореща вода. Този вид система може да бъде монтиран както в нови жилищни сгради, така и в съществуващи сгради с по-ниска енергийна ефективност.

Икономичната алтернатива на термопомпите

Те са високоефективно решение, което може да намали електроенергийната консумация значително. В зависимост от използвания енергиен източник, съществуват различни видове термопомпи.

Принципът на работа на термопомпите е базиран на постоянния пренос на топлина от едно място на друго в зависимост от времето. Дори при студено време, все още има топлина, която може да бъде извлечена. През студените месеци, термопомпата извлича топлината от външната среда и я предоставя в помещението. През топлите месеци, термопомпата може да работи като климатик, извличайки топлината от помещението и я изпуска на външната среда. Този процес осигурява комфортна температура и влажност в помещението. Термопомпите предоставят по-голямо количество енергия, отколкото изразходват, тъй като не създават, а предават топлината.

Тези устройства осигуряват висок комфорт и ефективност благодарение на свойствата на хладилния агент и компресора на климатика. Те са универсална и икономична алтернатива на традиционните системи за отопление. Този тип система може да замени традиционните котли и да намали електроенергийната консумация с до 40%. Термопомпите създават и поддържат приятна температура и влажност в помещението, като не генерират, а пренасят топлината. Този процес на пренос осигурява по-голямо количество енергия в сравнение с тази, която се използва.

Интелигентно управление

Също така, разполагат с модули за интелигентно управление, които гарантират ефективно използване на енергията през всички сезони. Те позволяват прецизен контрол на температурата и намаляване на разходите за електроенергия.

Широка гама вътрешни тела на термопомпите

Разнообразието от вътрешни тела, които могат да бъдат използвани с инверторни термопомпи, позволява гъвкавост в избора на система. Това включва радиатори, конвектори, подово отопление, стенни, касетъчни и канални системи. Този асортимент дава възможност за постигане на максимален комфорт както при отопление, така и при охлаждане, и поддържане на подходяща влажност.

Термопомпи за битова гореща вода

Комбинираните термопомпи се явяват най-ефективното решение за осигуряване на битова гореща вода. Те използват топлинната енергия на природата за загряване на водата, като предоставят висока ефективност и комфорт през цялата година.


Енергия от слънцето

Всички термопомпи могат да бъдат интегрирани със соларни модули за допълнително подобряване на ефективността и намаляване на разходите за гореща вода.

Термопомпите предоставят интелигентно управление, висок комфорт и ефективност, като съчетават свойствата на хладилния агент и компресора. Те са устойчива и икономична алтернатива на традиционните системи за отопление. Разгледайте нашите предложения, които са подбрани въз основа на най-надеждните марки и най-високото качество на продуктите.

AUX ACHP-H08/4R3HA е високотемпературна хидро сплит термопомпа, работеща с екологичния фреон R-32. Моделът може да се използва както за охлаждане, така и за отопление, осигурявайки до 65 ⁰C температура на водата. Освен за отопление на жилището може да ползвате затоплената вода и за битови нужди. Отл..
6,250.00 лв
AUX ACHP-H10/5R3HA е високотемпературна хидро сплит термопомпа, работеща с екологичния фреон R-32. Моделът може да се използва както за охлаждане, така и за отопление, осигурявайки до 65 ⁰C температура на водата. Освен за отопление на жилището може да ползвате затоплената вода и за битови нужди. Отл..
6,879.00 лв
AUX ACHP-H12/5R3HA е високотемпературна хидро сплит термопомпа, работеща с екологичния фреон R-32. Моделът може да се използва както за охлаждане, така и за отопление, осигурявайки до 65 ⁰C температура на водата. Освен за отопление на жилището може да ползвате затоплената вода и за битови нужди. Отл..
7,349.00 лв
AUX ACHP-H14/5R3HA е високотемпературна хидро сплит термопомпа, работеща с екологичния фреон R-32. Моделът може да се използва както за охлаждане, така и за отопление, осигурявайки до 65 ⁰C температура на водата. Освен за отопление на жилището може да ползвате затоплената вода и за битови нужди. Отл..
7,819.00 лв
AUX ACHP-H16/5R3HA е високотемпературна хидро сплит термопомпа, работеща с екологичния фреон R-32. Моделът може да се използва както за охлаждане, така и за отопление, осигурявайки до 65 ⁰C температура на водата. Освен за отопление на жилището може да ползвате затоплената вода и за битови нужди. Отл..
8,097.00 лв
Инверторна термопомпа въздух-вода Crystal Aqua Aura II 12S, 12 kW EcoTouch управление Сензорният 4.3 инчов LCD Touch дисплей позволява лесно и интуитивно управление и настройване на многобройните компоненти на отоплителната система. Усъвършенстваният софтуерен алгоритъм осигурява високоефективна р..
10,000.00 лв
Инверторна термопомпа въздух-вода Crystal Aqua Aura II 15S, 15 kW трифазна   Функционални характеристики: EcoTouch управление Сензорният 4.3 инчов LCD Touch дисплей позволява лесно и интуитивно управление и настройване на многобройните компоненти на отоплителната система. Усъвършенствания..
12,990.00 лв
Инверторна термопомпа въздух-вода Crystal Aqua Aura II 19S, 19 kW трифазна   Функционални характеристики: EcoTouch управление Сензорният 4.3 инчов LCD Touch дисплей позволява лесно и интуитивно управление и настройване на многобройните компоненти на отоплителната система. Усъвършенствания..
13,650.00 лв
VERSATI III е въздухоохлаждаема термопомпена система с DC Inverter компресор.  Осигурява охлаждане, отопление и битова гореща вода.  Възможност за подово охлаждане или отопление, радиаторно отопление, климатизация с вентилаторни конвектори, БГВ с възможност за включване на слънчеви коле..
11,209.00 лв
Mitsubishi Ecodan ERSC-MED / PUHZ-SW100VAA е термопомпа въздух-вода с Hydro box, която отоплява, охлажда и произвежда гореща вода за битови нужди, като в същото време осигурява повече комфорт и намалява разхода на енергия. Моделът се предлага и в трифазна версия...
14,629.00 лв
Mitsubishi Ecodan ERSC-MED / PUHZ-SW75VAA е термопомпа въздух-вода с Hydro box, която отоплява, охлажда и произвежда гореща вода за битови нужди, като в същото време осигурява повече комфорт и намалява разхода на енергия. Моделът се предлага и в трифазна версия..
15,559.00 лв
Mitsubishi Ecodan ERST20D-VM2D / PUHZ-SHW112VAA с външно тяло Zubadan е термопомпа въздух-вода с 200 l водосъдържател и 2 kW нагревател. Благодарение на нея може да се отоплява, охлажда и произвежда гореща вода за битови нужди, като в същото време осигурява повече комфорт и намалява разхода на енерг..
17,249.00 лв
Toshiba Estia HWS-1405XWHM3-E / HWS-1605H8-E е термопомпа тип „въздух-вода“ - правилният избор за оптимална температура в дома ви. Гарантира висока енергоефективност благодарение най-новите зелени технологии без да се прави компромис с комфорта. Моделът се предлага с 3, 6 или 9 k..
19,279.00 лв
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-06AM, 6.5 kW
Отопление до -25°C
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-06AM, 6.5 kW Защо да изберете термопомпа Crystal Lava Новата серия термопомпи Crystal Lava впечатлява с множество технически предимства. Дизайнът е напълно различен от всички останали наши модели. Със своя стилен корпус и отлична ефективност, Crystal L..
5,900.00 лв
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-09AM, 9.7 kW
Отопление до -25°C
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-09AM, 9.7 kW Защо да изберете термопомпа Crystal Lava Новата серия термопомпи Crystal Lava впечатлява с множество технически предимства. Дизайнът е напълно различен от всички останали наши модели. Със своя стилен корпус и отлична ефективност, Crystal L..
6,900.00 лв
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-12AM, 12 kW
Отопление до -25°C
Термопомпа въздух-вода, моноблок Crystal LAVA-12AM, 12 kW Защо да изберете термопомпа Crystal Lava Новата серия термопомпи Crystal Lava впечатлява с множество технически предимства. Дизайнът е напълно различен от всички останали наши модели. Със своя стилен корпус и отлична ефективност, Crystal La..
7,500.00 лв
Gree Versati използва най-съвременни компоненти: Versati III включва инверторна помпа Wilo, пластинчат топлообменник на Alfa Laval и Danfoss, патентован от GREE двустепенен инжекционен компресор и BDLC DC инверторен мотор на вентилатора. Двустепенният компресор и контролният вентил произвеждат т..
8,409.00 лв
Gree Versati използва най-съвременни компоненти: Versati III включва инверторна помпа Wilo, пластинчат топлообменник на Alfa Laval и Danfoss, патентован от GREE двустепенен инжекционен компресор и BDLC DC инверторен мотор на вентилатора. Двустепенният компресор и контролният вентил произвеждат т..
9,187.00 лв
Gree Versati използва най-съвременни компоненти: Versati III включва инверторна помпа Wilo, пластинчат топлообменник на Alfa Laval и Danfoss, патентован от GREE двустепенен инжекционен компресор и BDLC DC инверторен мотор на вентилатора. Двустепенният компресор и контролният вентил произвеждат топ..
6,757.00 лв
Въздухоохлаждаема термопомпена система разделен тип с DC Inverter компресор Versati III. Състои се от циркулационна помпа, пластинчат топлообменник, проточен електронагревател, разширителен съд, предпазна арматура и управление. Осигурява отопление, охлаждане и битова гореща вода. Възможност ..
9,104.00 лв
Показва 1 до 20 от 20 (1 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация